Lichte padelrackets

Een padelracket met een licht gewicht heeft zowel voor- als nadelen. Veel vrouwen en beginners kiezen voor een lichter padelracket. In dit bericht leggen wij uit wanneer je voor een licht gewicht padelracket moet kiezen. En welke lichte padelrackets dan geschikt zijn.

De voordelen

  • Een lichter racket is minder belastend voor je armspieren waardoor de kans op blessures kleiner is.
  • Je kunt met meer comfort spelen
  • Je bent met een lichter padelracket extra wendbaar waardoor je met meer gemak kunt deelnemen aan de rally’s.

De nadelen

  • Het is lastiger om aanvallend dreigend te zijn, omdat je minder makkelijk vaart aan de bal kunt geven.
  • Je bent genoodzaakt om een defensieve speelstijl aan te houden.
  • Zul jij je in je spel snel ontwikkelen dan kan het zijn dat je al redelijk snel op zoek zult gaan naar een zwaarder padelracket met aanvallende potentie.

Onze keuzes

Adidas RX 20 Light

De Adidas RX20 Light weegt tussen de 345 en 360 gram waardoor je met veel gemak het racket kunt bespelen. De kern bestaat uit zacht rubber waardoor je makkelijk snelheid kunt genereren aan de bal. Dankzij de ronde vorm heeft het padelracket een grote sweetspot waardoor je de bal altijd zuiver kunt raken. Ook bevat de Adidas RX20 light een protector waardoor het frame van je racket extra goed beschermd is.

Head Graphene 360+ Zephyr Ultra Light

De Head Graphene 360+ Zephyr Ultra Light is net als de Adidas RX20 Light een padelracket met een laag gewicht. Daarnaast heeft dit Head racket een oversized sweetspot, Het padelracket bevat een extra groot rond blad waardoor je de ballen nog zuiverder kunt raken. Het padelracket weegt maar 340 gram waardoor je met veel comfort zult spelen. Ook dit padelracket bevat een geïntegreerde protector zodat je racket goed bescherm is tegen botsingen. Dankzij het gewicht is het racket ook uitermate geschikt voor jong volwassenen.

Adidas Adipower Light 3.0

De Adidas Adipower Light 3.0 is een licht gewicht padelracket dat wordt gebruikt op het hoogste niveau. Dit is namelijk het padelracket van Martita Ortega. Een top 10 speler van de wereld. Dit padelracket weegt tussen de 345 en 360 gram, maar bevat een hardere kern. Hierdoor kun je met dit lichter padelracket ook aanvallend zeer gevaarlijk zijn. Ben je dus een gevorderde speler die op zoek is naar een licht padelracket dan is de Adidas Adipower Light 3.0 zeer geschikt. Het padelracket bevat ook een ruw racketblad waardoor je met veel gemak effect aan de bal kunt krijgen.

De lichte padelrackets die hierboven zijn omgeschreven zijn op voorraad op de aangewezen webshops. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Neem dan contact met ons op via de Livechat zodat we je verder kunnen helpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!