De Beste padelschoenen voor vrouwen

De beste padelschoenen voor vrouwen

Om veilig en met plezier padel te spelen, zijn goede padelschoenen van groot belang. Om blessures te voorkomen is he tbelangrijk om de juiste padelschoenen aan te schaffen. Echter zien we vaak dat mensen met de verkeerde schoenen op de baan staan. Dit is terug te zien in het aantal glijpartijen door weinig grip, struikelpartijen door teveel grip, maar ook door blessures. In dit bericht zetten wij alle belangrijke informatie omtrent padelschoenen op een rijtje zodat je straks een keuze kunt maken uit de beste padelschoenen voor vrouwen.

Stabiliteit

Hielkap padelschoen vrouw

De stabiliteit van een schoen is zeer bepalend voor het comfort waarmee jij je op de baan kunt verplaatsen. Een sterke en stabiele schoen zorgt ervoor dat je niet naar binnen of buiten gaat staan met je voeten. Het is aan te raden om een zeer stabiele schoen te kiezen als je van nature met je voeten naar binnen of buiten staat. Een stabiele schoen is te herkennen aan de hielkap. De duurdere schoenen hebben over het algemeen ook een betere hielkap.

Schokabsorptie

Tijdens een training of wedstrijd krijgen je gewrichten het zwaar te verduren. Iedere padelschoen bevat daarom een schokabsorptie om trillingen zoveel mogelijk op te vangen. Je kunt dit zien als een soort ‘shockdempers’ die ervoor zorgen dat je met meer comfort kunt spelen. Iedere sportschoen, dus ook padelschoenen, bevatten schokabsorptie materiaal. Echter bevat de ene padelschoen betere dempers dan andere padelschoenen. Ben je dus op zoek naar schoenen die je gewrichten het minst belasten dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar padelschoenen met de dikste en beste schokabsorptie.

Zool

Het belangrijkste aspect van padelschoenen zijn de zool. De zool is namelijk verantwoordelijk voor de grip die je op de baan hebt. Met een padelschoen wil je graag grip op de baan hebben, maar wil je ook de mogelijkheid hebben om al glijdend naar de bal te gaan. Echter wil je natuurlijk niet tijdens ieder punt uitglijden.

Er zijn verschillende ondergronden bij zowel tennis als padel. Bij iedere ondergrond hoort ook weer een ander soort zool. Het grote voordeel bij padelbanen is dat ze nagenoeg allemaal van dezelfde ondergrond worden gemaakt: artificieel gras. Dit tapijt dat bestaat uit gras is bedekt met een laagje zand. Dit zand verplaats zich tussen het artificiële gras en bescherm de toplaag.

Bij de keuze uit de beste padelschoenen voor vrouwen kun je kiezen uit 3 verschillende zolen: omnizolen, vissengraat zolen of een mix tussen beide zolen.

Omnizool

Je kunt deze type zool herkennen aan de verschillende vormen. Zo heeft deze zool zowel cirkels als stippel als profiel. De cirkels in de zool zorgen ervoor dat je makkelijker kunt draaien. Tijdens een padelwedstrijd komt het vaak voor dat je in de hoek van de baan moet draaien om de bal vanaf het glas terug te spelen. Deze type schoen zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt roteren zonder daarbij je knieën te overbelasten. Ook bevat deze zool nopjes die functioneren opdezelfde wijze als bij voetbalschoenen. De kleine noppen vinden een weg in het gras waardoor je meer grip hebt op de baan. Echte hebben de meeste (outdoor) padelbanen in Nederland heel veel zand op het oppervlak liggen waardoor je met deze noppen minder makkelijk grip hebt. Een omnizool is uitermate geschikt voor indoorpadelbanen of padelbanen waar weinig zand op de baan ligt.

Voordelen & nadelen

+ Roteren zonder belasting
+ Wendbaar tijdens spel
+ Prijs
– minder grip bij banen met veel zand
– nopjes slijten snel over het algemeen

Padelschoenen met een omnizool zijn vooral geschikt voor beginners. Met deze padelschoen kun je makkelijk bewegen op de baan. Als beginner weet je vaak niet wat de bal op de baan gaat doen waardoor je constant je positie op de baan aan het corrigeren bent. Hierdoor maak je dus veel abrupte bewegingen.

Herringbone zool (vissengraat)

De Herringbone zool, beter bekend als de vissengraat zool, is ook onder tennissers mateloos populair. De zool is, zoals de naam al zegt, te herkennen aan het vissengraat profiel. Met de vissengraat zool heb je ook de mogelijkheid om al glijdend naar de bal toe te gaan, maar ook heb je veel grip tijdens het rennen. Deze type schoen is dus een allround keuze waarmee je altijd goed zit. Wij raden daarom de meeste mensen ook aan om te kiezen een padelschoen met een herringbone/ vissengraat zool. De beste padelschoenen voor de meeste vrouwen bevatten dus ook een herringbone zool.

Voordelen & nadelen

+ Duurzaam
+ Veel grip, ook bij banen met veel zand
+ Glijden naar de bal
– Korrels en steentjes gaan in het profiel zitten waardoor je grip verliest

Dit type schoen is zeer geschikt voor padelbanen met veel zand op het oppervlak, omdat de zool ervoor zorgt dat je meer over het oppervlak heen glijdt.

Mix zool

De Mix zool is een combinatie tussen de omnizool en de vissengraat zool. De voordelen van beide type zolen zijn dus meegenomen in deze zool. De mix zool bevat zowel nopjes, draaicirkels en vissengraat aspecten. Deze type schoen is vooral geschikt voor spelers die op veel verschillende padelbanen spelen. Ben jij een speler die zowel op banen met veel zand als met weinig zand speelt dan is deze type schoen geschikt voor jou.

Onze keuze

Ook interessant: Why you need padel shoes by ThePadelschool

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!