De beste padelschoenen voor mannen

De beste padelschoenen voor mannen

Een goede schoen is zonder enige twijfel een belangrijk element om met veel genot en veiligheid een wedstrijd te kunnen spelen. Een goede padelschoen moet lekker zitten en blessures voorkomen , maar moet er natuurlijk ook goed uitzien. De padelwereld is nieuw waardoor er weinig kennis is over het kiezen van de juiste schoen. We zien daarom ook vaak mensen met de verkeerde padelschoenen op de baan staan waardoor glijpartijen door weinig grip een veel voorkomend probleem zijn. Daarom zullen wij alle belangrijke informatie voor het kiezen voor een padelschoen tot je brengen zodat jij kunt kiezen uit één van de beste padelschoenen voor mannen.

Stabiliteit

Hielkap mannenschoen

Er zijn een aantal aspecten van belang bij de aankoop van padelschoenen voor mannen. Dit geldt uiteraard ook voor padelschoenen voor vrouwen. Net als bij normale schoenen is het belangrijk om te kijken hoe stabiel de schoen zit. Hierbij is het belangrijk dat de schoenen stevigheid biedt zodat je niet met je voeten naar binnenkant staan. Meer stabiliteit zorgt voor een kleinere kans op blessures. Sta je van nature al met je voeten naar binnen of buiten dan is het aan te raden om een padelschoen te kopen met een stevige hielkap. In de meeste gevallen bieden de duurdere padelschoenen ook de stevigste hielkappen. De beste padelschoenen voor mannen bevatten een stevige hielkap.

Shockabsorptie

Tijdens een training of wedstrijd ben je veel in beweging op de baan. Je gewrichten krijgen dus flink wat de verduren. Het is daarom belangrijk om goede ‘shockdempers’ in je schoenen te hebben die trillingen voor het grootste gedeelte opvangen. Deze schokdemper zit vaak in de hak van de schoen, maar ook de inlegzool die in de schoen ligt kan hier invloed op hebben. Alle padelschoenen bevatten schokabsorptie, echter zijn er een aantal padelschoenen die specifiek zijn ontwikkeld voor extra demping.

Zool

De zool van de schoen is het belangrijkste element van je padelschoen. De zool bepaalt namelijk hoeveel grip je hebt op de baan en hoe wendbaar je dus bent in het spel. Er zijn verschillende type ondergronden van padelbanen. Zo zijn er padelbanen van artificieel gras, clay of beton. In de laatste jaren zijn er echter steeds meer banen met artificieel gras te zien dat is bedekt met een kleine laag zand. Dit zand beschermt het gras. Hierdoor is de keuze voor de ondergrond van een zool kleiner geworden, omdat er maar één type ondergrond is. Echter zijn er wel 3 verschillende soorten zolen die geschikt zijn voor het artificiele gras: Omnizool, Herringbone zool en een mix tussen deze twee zolen.

Omnizool

De omnizool is te herkennen aan de ‘cirkels’ in de zool. Deze cirkels moeten ervoor zorgen dat je op de baan makkelijker kunt routeren zonder dat je hierbij je knieën belast. Daarnaast bevat deze type zool ‘puntjes’ voor grip. Deze punten werken hetzelfde als de noppen bij een voetbalschoen. De punten vinden een weg in het artificiële gras waardoor je meer grip zult hebben. Dit is vooral het geval bij padelbanen met weinig zand op het oppervlak. Echter hebben de meeste padelbanen in Nederland ontzettend veel zand op het oppervlak liggen. Hierdoor zullen de punten van deze zool moeilijker een weg vinden in het gras.

Voordelen & nadelen

+ Makkelijker en veiliger draaien
+ Wendbaar
+ Over het algemeen lager geprijsd
– Minder geschikt voor banen met veel zand
– Zodra de zool slijt zijn de ‘nopjes’ minder functioneel.

Padelschoenen met een omnizool zijn vooral geschikt voor beginners. Met deze padelschoen kun je makkelijk bewegen op de baan. Als beginner weet je vaak niet wat de bal op de baan gaat doen waardoor je constant je positie op de baan aan het corrigeren bent. Hierdoor maak je dus veel abrupte bewegingen.

Herringbone zool

De herringbone zool is een zeer populaire zool, ook onder tennissers. Deze zool is te herkennen aan de vissengraat. Deze zool is duurzamer dan een omnizool. Met deze type zool kun je echter ook makkelijker glijden over de baan, mocht je dit vaak doen. Je hebt dus zowel grip als de mogelijkheid om je al glijdend te bewegen over de baan. Met de herringbone zool (vissengraatzool) kun je dus eigenlijk geen verkeerde keuze maken.

Voordelen en nadelen

+ Duurzaamheid
+ Veel grip
+ Mogelijkheid om naar de bal te glijden
+ Geschikt voor padelbanen met veel zand
– Zandkorrels en steentjes kunnen in het profiel gaan zitten waardoor je minder grip hebt.

Dit type schoen is zeer geschikt voor padelbanen met veel zand op het oppervlak, omdat de zool ervoor zorgt dat je meer over het oppervlak heen glijdt.

Mix zool

Deze zool is een combinatie tussen de bovenstaande zolen. Het biedt dus de voordelen van beide type schoenen, maar dit is vaak ook terug te zien in de prijs. De zool bevat dus een deel vissengraat, maar ook de ‘nopjes’ en cirkels voor mee grip en wendbaarheid. Deze schoen is dus geschikt voor de spelers die op verschillende ondergronden spelen of geen keuze kunnen maken in welk type speler ze zijn. Deze schoenen worden steeds populairder, maar de vraag is of de schoen ook echt de functionaliteit biedt zoals wordt gesuggereerd. De meeste padelbanen in Nederland bevatten veel zand waardoor je meet een vissengraat zool altijd goed zit. Net als bij alle andere schoenen is het belangrijk om na te denken over je eigen niveau, maar ook over de explosiviteit in je spel. Des te meer je speelt, des te belangrijker je materiaal is. Uiteraard is dit ook terug te zien in de prijzen van ondermeer padelschoenen of padelrackets voor gevorderde/ ervaren padelspelers.

Bekijk hier de top 10 beste padelschoenen voor mannen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!