De beste padelrackets voor beginners!

De beste padelrackets voor beginners

De beste padelrackets voor beginners! Ben je in aanraking gekomen met de leukste sport van Nederland? Grote kans dat je nu verslaafd bent aan Padel! Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste padelrackets voor beginners voor zowel mannen als vrouwen. De keuze voor de beste padelrackets voor mannen is gebaseerd op de vorm, het gewicht, het materiaal in de kern en het materiaal van het oppervlak. Voor een uitgebreide uitleg over al deze verschillende aspecten van een padelracket verwijzen we je graag door naar een ander bericht dat we hebben geschreven.

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van je eerste racket is het vooral belangrijk om te kijken naar de vorm en gewicht van het racket. Een zwaar padelracket is lastig te bespelen. Daarnaast kan dit ook je armspieren irriteren aangezien deze spieren weinig belasting gewend zijn. Heb je hier last van? Bekijk dan vooral ons bericht over padelrackets speciaal voor het voorkomen van blessures. Hierdoor is het ook aan te raden om een padelracket met een zachte kern aan te schaffen. Ten tweede is de vorm van het racketblad van groot belang. Wij raden altijd een rond racketblad aan voor beginnersracket. De beste padelrackets voor beginners hebben dus een rond racket blad. Meer informatie over de vorm van het racket is te vinden op onze andere pagina.

De vorm
  • De vorm van het padelracket speelt een belangrijke rol in de keuze voor je nieuwe padelracket. Er zijn 3 verschillende vormen padelrackets op de markt, namelijk: rond, druppel en diamant. Voor beginners raden wij altijd een rond padelracket aan. Bij dit type racket zit het gewicht richting het handvat waardoor het racket in slagen licht aanvoelt. Hierdoor heeft het racket een grotere sweetspot wat betekent dat je iedere bal zuiver kunt raken. Ook als je de bal niet midden in het blad raakt.
Het gewicht
  • Het gewicht van het padelracket ligt bij beginnersracket niet boven de 370 gram. Te zware padelrackets zijn belastend voor de armspieren die bij beginners meestal nog niet sterk zijn. Dit kan uiteindelijk resulteren tot blessures zoals een tennisarm. Kies daarom voor een padelracket dat weinig gewicht heeft.
De kern
  • De kern van het padelracket heeft invloed op je vertrekkende bal. Een padelracket met een zachte kern is comfortabel, omdat trillingen in het foam worden opgevangen. Een zachte kern zorgt voor een elastische werking waardoor de bal meer uit je blad veert. Bij zachtere ballen kun je zonder moeite vaart geven aan de bal. Dit is ideaal voor beginners. Bij een padelracket met een hardere kern zul je meer moeten werken. Padelrackets met een harde kern spelen ook met een stuk minder comfort.
Het oppervlak
  • Het oppervlak van het padelracket speelt een belangrijke rol in de duurzaamheid van het product. Rackets worden gemaakt van glasvezel of carbon. Padelrackets van glasvezel zijn goedkoop, maar gaan eerder stuk. Deze padelrackets zijn dus interessant voor spelers die een padelracket nodig hebben om te kijken of ze de sport echt leuk vinden. Carbon Fiber rackets zijn een stuk sterker, maar ook duurder. Hoe harder het carbon, hoe sterker het racket.

Beginnersrackets voor mannen

Voor beginners raden wij dus een licht padelracket aan met een ronde vorm en een zachte kern. Neem je een padelracket met deze specificaties dan zul je als beginner goed uit de voeten kunnen. Let wel op dat je met een zachter padelracket ook minder nauwkeurig bent in je slagen. Ballen die met met meer vaart in je blad komen, zullen ook meer uit je blad springen vanwege de elasticiteit van het racket. Ben je een speler met veel kracht of met een tennisachtergrond dan zou je al kunnen kijken naar een iets zwaarder racket met een hardere kern. Hoe zachter en lichter het racket, des te minder kracht je in slagen kunt krijgen. Hoe harder en zwaarder het racket, des te gevaarlijke je in je aanvallende slagen kunt zijn. Dit is dan ook de reden dat de padelrackets voor mannen iets zwaarder zijn dan de padelrackets voor vrouwen.

Beginnersrackets voor vrouwen

De beginnersracket voor vrouwen zijn vooral heel licht. Het is ook aan te raden om op zoek te gaan naar een padelracket tussen de 340 en 365 gram. Een licht padelracket is namelijk extra wendbaar en minder belastend voor de armspieren. Ook de meeste professionele speelster spelen met een licht padelracket. In een eerder bericht hebben wij al verschillende vrouwenrackets toegelicht. Lees alles over de beginnersrackets voor vrouwen op deze pagina. Mocht je al enige raketervaring hebben dan zou je ook kunnen kijken naar padelrackets voor mannen. De meeste padelrackets wegen ronde de 365 gram en zijn ook uitermate geschikt voor vrouwelijke spelers met racketervaring.

Ook interessant om te lezen om te weten te komen wat de beste padelrackets voor beginners zijn:
https://thepadelschool.com/the-padel-school-knowledge-base/padel-equipment/which-padel-racket-to-choose/
https://jeangalea.com/choose-padel-racket-pala/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!