Aanvallende padelrackets

Sta jij graag aan het net en maak je iedere bal met de hoogste snelheid af? Dan ben je natuurlijk op zoek naar het beste aanvallende padelracket! In dit bericht leggen wij jou de beste aanvallende padelrackets voor.

Diamant vorm

Een aanvallend padelracket heeft in de meeste gevallen een diamantvormig racketblad. Hierdoor zit het gewicht voornamelijk in de top van het racket. Je kunt daardoor meer snelheid genereren aan de bal, omdat je neerwaartse kracht hoger is. Een groot nadeel van een diamantovormig racket is de kleine sweetspot. Je zult enige ervaring in Padel moeten hebben om optimaal te kunnen presteren met een diamantvormig racket.

Verschillende vormen racketblad

Harde kern

Er zijn veel verschillende in de kern van een padelracket. Over het algemeen hebben beginnersrackets een zachtere kern. Hierdoor veert de bal meer uit het racket waardoor je als beginner de bal makkelijker kunt terugspelen. Je reactievermogen is hierdoor ook lager, omdat de bal een aantal milliseconde in het racketblad blijft hangen.

Als aanvallende speler wil je een racket die een snelle respons geeft. Je zult dan een padelracket met een harde kern nodig hebben. Met dit type racket heb je meer gevoel in je spel, omdat je iedere bal voelt.

Gewicht

Een zwaarder racket geeft je meer aanvallende potentie. Echter is een zwaarder racket ook moeilijker te bespelen en minder comfortabel. De meeste padelrackets wegen tussen de 360 en 370 gram.

Aanvallende padelrackets voor gevorderden

Voor gevorderde spelers zijn padelrackets bij een druppelvormig racketblad uitermate geschikt! Bij deze padelrackets ligt het gewicht iets hoger in het racket waardoor je met meer snelheid en kracht kunt spelen. Daarnaast heb je voordelen van een controle racket. De sweetspot is groter en de padelrackets zijn daarom makkelijker te bespelen.

Aanvallende padelrackets voor ervaren spelers

De padelrackets voor ervaren spelers geven je de optimale prestaties. Dit zijn over het algemeen padelrackets met een diamantvorm, een harde kern en een hoger gewicht.

Goed om te weten! Niet alle World Padel Tour spelers spelen ook daadwerkelijk met een aanvallend padelracket. Zo zijn er veel spelers die zelfs met een controle racket spelen. Het wel dus niet zeggen dat je als ervaren speler altijd een aanvallend padelracket nodig hebt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!