Beste padelrackets (update 2021)

De beste padelrackets

Ben je enthousiast geworden over padel? Of speel je al enige tijd maar ben je aan een nieuw padel racket toe. Er zijn meer dan 300 verschillende padelrackets op de markt, met allemaal een eigen doel en functie. In dit bericht maken wij een overzicht van de beste padelrackets voor beginners, gevorderde en ervaren padelspelers.

Beste padelrackets voor beginners

Voor beginnende padelspelers raden wij een licht padelracket aan met een zachte kern. Allereerst ben je me een licht racket namelijk extra wendbaar. Het kost dus minder moeite om de bal te raken. Dit is erg prettig voor spelers die hun armspieren nog niet goed getraind hebben. Een zwaar racket kan de armspieren dan namelijk al snel irriteren waardoor je kans op blessures hebt. Het nadeel van een licht racket is dat je inlevert in aanvallende potentie. Je kunt namelijk minder makkelijk snelheid aan de bal geven.

De zachte kern in het racket zorgt voor een comfortabel padelracket met een goede baloutput. Het kost minder moeite om de bal weg te sturen, omdat de zachte kern dit al voor je doet. De zachte kern heb een speler om de bal te versnellen en snelheid te genereren. Echter is je reactievermogen lager bij een zachtere kern. De bal verdwijnt namelijk kort in het racket waardoor je de bal met minder precisie terug kunt spelen.

Ten slotte is de vorm van het padelracket van groot belang. Bij beginnende padelspelers raden wij altijd een rond parelracket aan. Hierbij is de vorm van het racket blad rond waardoor de sweetspot groot is. Je raakt de bal daardoor altijd zuiver, ook als je de bal niet in het midden van het blad raakt. Dit komt omdat de gewichtsverdeling laag in het racket ligt.

Dit zijn de beste padelrackets voor beginners:

Beste padelrackets voor gevorderden

Wij adviseren gevorderde spelers een rond- of druppelvormig padelracket aan. Onder gevorderde spelers verstaan wij padelspelers die meer dan 1 jaar padelervaring hebben, maar minder dan 3 jaar padellen. Bij een druppelvormig padelracket licht het gewicht iets hoger in het racket. Hierdoor kun je meer snelheid generen en ben je dus aanvallend sterker. Doordat het gewicht iets hoger in het racket ligt, is de sweetspot ook kleiner. Je zult de bal dus wel in het midden van het racket moeten kunnen raken. Daarom raden wij deze rackets ook minder aan voor beginners.

Omdat het gewicht hoger in het racket ligt, zal een druppelvormig racket zwaarder aanvoelen. Kies daarom geen racket van meer dan 375 gram, want dat zal zeer belastend zijn voor je armspieren. Daarnaast ben je ook veel minder wendbaar. Ook ronde padelrackets zijn geschikt voor gevorderde spelers. Ben je een all-round speler dan is een rond padelracket ook zeer geschikt!

Dit zijn de beste padelrackets voor gevorderden:

Beste padelrackets voor ervaren spelers.

Voor ervaren padelspelers is het lastiger om een padelracket aan te bevelen. Als ervaren parelspeler heb je hoogstwaarschijnlijk al verschillende padelrackets gehad. Hierdoor weet je al beter welke merken en type rackets je fijn vindt. Veel ervaren speler hebben een diamantvormig padelracket waarbij de sweetspot erg klein is, maar je veel kracht in je slagen hebt.

Dit zijn de beste padelrackets voor ervaren speler:

Interessante link: https://www.youtube.com/watch?v=Ba-yLDnXVVU

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!