De invloed van weersomstandigheden bij padel

De invloed van weersomstandigheden bij padel

Outdoor padel in Nederland is erg afhankelijk van de weersomstandigheden, maar er gaat niets boven een heerlijk zomers potje padel. Echter hebben we in ons koude kikkerland ook te maken met regen en wind, maar hoe pas jij je spel hier op aan? Wij leggen je uit wat de invloed van weersomstandigheden zijn bij padel!

Invloed van het weer

In Nederland hebben we te maken met regen, wind, zon, vorst en sneeuw. Een natte baan, natte ballen en vochtige wand maken het spel een stuk trager. De ballen stuiteren minder makkelijk en ballen dalen ontzettend snel van de glaswand. Voor veel beginnende spelers wordt padellen in vochtig weer daarom als zeer moeilijk ervaren .

Bij zeer zonnig en warm weer stuitert de bal juist hoger. De bal schiet ook harder van de glaswand af waardoor het spel sneller gaat. Als speler moet je je speelstijl hierop aanpassen, maar daarover later meer!

Materiaal

Bij natte en zware ballen moet je extra voorzichtig zijn met je parelracket. De zware ballen hebben veel impact op je racketblad waardoor hier eerder scheuren in kunnen ontstaan. Dit is dan ook de reden dat er vele padelspelers zijn die twee verschillende parelrackets met zich meebrengen: 1 padelracket voor droog weer en een 1 padelracket voor vochtig weer. Bij droog weer.

Varlion is een oorspronkelijk Argentijns parelmerk dat padelrackets ontwikkeld die speciaal aangepast zijn aan de weersomstandigheden. De materialen van een padelracket worden beïnvloedt door de temperatuur. Varlion heeft daarom padelrackets ontwikkeld speciaal voor lage en hoge temperaturen. De padelrackets die kunnen worden gebruikt in hoge temperaturen zijn minder elastisch waardoor de kern van het racket zich minder uitzet. De padelrackets in kouder weer hebben juist een zachtere en meer elastische kern.


Wist je dat veel professionele padelspelers met 2 type padelrackets spelen? In warm weer spelen zij met een agressief padelracket en in koud en vochtig weer spelen ze met een allround padelracket.

Pas je speelstijl aan

De invloed van de weersomstandigheden bij padel zouden ook jouw speelstijl moeten bepalen. Bij vochtig weer heeft het geen zin om hard te smashen, omdat de bal simpelweg niet ver van de glaswand af zal stuiteren. Bij vochtig en koud weer is het aan te raden om juist met minder snelheid te spelen. Trage ballen met slice zullen amper van de glaswand afkomen. Dit is dus erg lastig te verdedigen voor je tegenstanders. Daarnaast is zeer agressief spelen bij vochtig weer ook niet goed voor je padelracket en armspieren. Bij een zeer nat racketblad zal het lastiger zijn om ballen met effect te spelen, omdat je de grip verliest. Is dit het geval, speel dan de ballen zo vlak mogelijk terug.

De natte glaswanden zijn zeer onvoorspelbaar. Probeer daarom zoveel mogelijk een aanvallende positie in te nemen. Hierdoor dwing jij je tegenstanders naar de verdedigende zone waardoor zij geforceerde fouten gaan maken.

Bij warm weer kun je een agressievere speelstijl aannemen. De bal zal nu namelijk harder stuiteren waardoor een smash moeilijker te verdedigen is. Maar ook in hoge temperaturen is het slim om een bal achter in het speelveld te plaatsen.

https://varlion.com/en/technologies-temperatures/
https://maltapadelclub.com/how-to-play-padel-in-the-rain/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!