De voor- en nadelen van een Hesacore grip

De voor- en nadelen van een hesacore grip

De HesaCore is een grip die je meer power, grip en comfort geeft. Althans zo beschrijft het bedrijf hun product zelf. Wij hebben de Hesacore grip maanden uitgeprobeerd. In dit bericht vertellen wij jou de voor- en nadelen van een Hesacore grip.


De Materialen

De grip is gemaakt van siliconen. Deze siliconen grip heeft een vrij identieke vorm met daarin 6-hoeken verwerkt. Goed om hierbij te vermelden is dat er wel altijd een overgrip over de Hesacore grip heen gaat. Je zult het materiaal zelf dus niet voelen.

De honingraat (6-hoeken) zorgen voor meer grip. Daarnaast merken wij zelf dat dit patroon zorgt voor het hanteren van een goede greep. De meeste voorkomende slagen speel je met een continental greep. Deze 6-hoeken kun je ondersteunen in het juist vasthouden van je racket. Dit omdat je vingers in de 6-hoeken vallen. Dit maakt de Hesacore grip dus zeer geschikt voor de beginnende padeller die op zoek is naar de juiste greep.

Maar ook voor gevorderde en ervaren speler kan de Hesacore grip van grote waarde zijn. Ook op het hoogste niveau wordt er veel met de Hesacore grip gespeeld. Zo speelt Maxi Sanchez al jarenlang met de grip van Hesacore. Hierdoor heeft zijn racketmerk ‘Bullpadel’ deze Hesacore techniek al verwerkt in de fabriek. Dit is ondermeer het geval in de Bullpadel Vertex 03

Voordelen

  • Het hanteren van een goede greep is makkelijker omdat je houvast hebt in de 6-hoeken in de Hesacore grip.
  • De Hesacore grip vangt trillingen deels op. Hierdoor belast je de arm minder. Zeer geschikt dus voor blessure gevoelige spelers.
  • Door een betere houvast, speel je wedstrijden met meer comfort.

Nadelen

  • Voor spelers met kleinere handen zal de Hesacore grip erg groot aanvoelen. Je grip omtrek is namelijk aanzienlijk groter. Dit ook omdat over de Hesacore grip nog een overgrip heen moet. Wij raden de Hesacore Grip daarom ook niet aan voor spelers met kleinere handen.
  • Je kunt de grip vaak maar eenmalig om een racket heen zetten. Wil je de Hesacore grip overzetten naar een ander racket dan is de kans groot dat de siliconen Hesacore grips zal inscheuren.
  • Voor het monteren van de greep worden stokjes meegeleverd. Raak je deze stokjes kwijt dan kun je de greep niet meer monteren op je racket.

Waar te bestellen:

Nu de voor- en nadelen van de Hesacore grip benoemd zijn, is het de vraag of het geschikt is voor jou! Aan het bevestigen van de Hesacore grip zal het in ieder geval niet moeten liggen. Het monteren van de Hesacore grip is dankzij deze instructievideo zo gedaan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!