Geschikte Padelrackets bij een tennisarm of armblessure

Geschikte padelrackets bij een tennisarm of armblessure

De tennisarm is een veel voorkomende blessure bij zowel tennis- als padelspelers. Ook overige blessures in de ondearmspieren, schouder en pols komen vaak voor bij padel. Ben jij gevoelig voor blessures? Dan zul je een nauwkeurige en verstandige keuze moeten maken bij de aanschaf van een padelracket. In dit bericht leggen wij uit welke type padelrackets geschikt zijn bij een tennisarm of armblessure.

Tennisarm

Een tennisarm is een blessure in de spieren in de onderarm die geïrriteerd zijn. Deze blessure komt veel voor bij personen die voortdurend dezelfde pols bewegingen gebruiken. Denk aan een kantoorbaan waarbij je de gehele typewerk aan het doen bent. Of schilders die de hele dag dezelfde bewegingen maken. Ook tennissers en padellers krijgen geïrriteerde armspieren omdat deze spieren niet goed genoeg warm zijn geworden. Een warming-up is dus belangrijk! Bekijk voor een uitgebreide beschrijving van een tennisarm: https://www.thuisarts.nl/tennisarm/ik-heb-tennisarm

Hoe kan ik een tennisarm verhelpen?

Er wordt aangeraden om je arm zoveel mogelijk normaal te blijven gebruiken zodat spieren in een goede conditie blijven. Overbelasten is uiteraard niet goed. Op de padelbaan zien we regelmatig spelers die last hebben van een tennisarm. Deze spelers kiezen er voor om te blijven spelen, omdat meerdere maanden rust ook niet effectief is geweest. Dit betekent natuurlijk niet dat jij niet van je tennisarm of armblessure af kunt komen. Alleen is rust dus niet per definitie de juiste manier om snel van je blessure af te komen.

Om te kunnen antwoorden op het verhelpen van blessures in de arm, kijken we allereerst naar de oorzaak van deze blessures. In de meeste gevallen ontstaan blessures door een slechte warming-up, een te zwaar padelracket en te veel trillingen in het racket. Heb je vaak last van geïrriteerde armspieren? Dan wil je dus op zoek naar een padelracket met een goede trilling absorptie.

Het absorberen van trillingen

Bij de impact van de bal in je racketblad ontstaan er trillingen in het racket. Deze trillingen worden deels doorgestuurd naar je armspieren. Hoe meer trillingen, hoe belastender dit is voor je arm. De meeste racketmerken proberen deze trillingen door verschillende technieken al te verminderen. Eén van deze technieken is een brug in de hals van het racket. Deze brug vangt de trillingen in het racket meer op. Let wel goed op want lang niet alle bruggen in de hals hebben ook daadwerkelijk een functie. Er zijn ook veel padelrackets op de markt die wel een brug bevatten, maar meer voor de sier zijn. Naast de brug heeft kern van het padelracket ook invloed op het absorberen van de trillingen. De kern is namelijk het meest van belang bij het absorberen van trillingen. Een zachtere kern vangt de trillingen beter op. Padelrackets met een zachte kern zijn daarom zeer geschikt bij een tennisarm of armblessure.

Lichtgewicht padelrackets

Ook het gewicht is van groot belang bij de aankoop van een padelracket. Heb je bijvoorbeeld last van een tennisarm dan zal een zwaarder racket je armspieren nog meer belasten. Maar ook padelracket smet een lichter gewicht kunnen nog irritatie veroorzaken. Dit heeft voornamelijk te maken met de gewichtsverdeling in het racket. We spreken voor de eenvoudigheid even van een licht padelracket als dit racket minder dag 365 gram weegt. Een licht padelracket van 355 gram kan zwaar aanvoelen doordat ht racket topzwaar is. Het meeste gewicht zit dan in de kop van het racket.

Voor blessure gevoelige spelers wil je graag een licht padelracket die goed uitgebalanceerd is. Dit is het geval bij padelracket met een rond racket blad. Wil je meer weten over de invloed van de vorm van het racket op je spel? Klik dan hier, want wij hebben hier al eens een blog over geschreven.

Een rond padelracket met een gewicht onder de 365 gram is dus geschikt voor de speler die last heeft van een tennisarm of andere armblessure.

Onze keuze

Aan de hand van de kernmerken waaraan een padelracket tegen blessures aan moet voldoen, hebben wij een aantal rackets voor je in een overzicht gezet. In onze keuze hebben wij de vorm, het gewicht, de gewichtsverdeling en absorptie van trillingen meegenomen. De volgende padelrackets zijn onze keuzes voor een racket bij een tennisarm of armblessure:

Heb je aan de hand van dit bericht nog niet jouw ideale padelracket gevonden? Wij zijn altijd bereikbaar via onze Livechat en e-mail! Stuur ons bericht, want wij helpen je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Dit bericht heeft 7 reacties.

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!