Padel en milieu… Dit zijn de beste producten en merken!

Het milieubewuste padelracket, Adidas Green Padel

Padel en milieu, gaat dat wel goed samen? Er zijn tientallen verschillende racketmerken. Al deze padelmerken ontwikkelen ieder jaar tussen de 10 en 20 verschillende racket modellen. Jaarlijks worden er dus honderduizenden padelrackets ontwikkeld en verzonden. Niet bepaald goed voor het milieu… Dit terwijl je padelracket ook al na een paar keer spelen kan barsten. Je padelracket wordt onbespeelbaar en je gooit hem dus weg. Steeds meer padelmerken worden zich bewust van hun invloed op het milieu. In dit blogbericht lichten we deze padelmerken en padelproducten uit.

Wat doen merken aan het milieu?

De meeste padelmerken zijn nog weinig bezig met het milieu. De twee meest vooruitstreven merken omtrent het milieu zijn: Adidas Padel & Cork Padel.

Cork Padel is een Portugees padelmerk die padelrackets maken van Kurk. De oprichters van het merk, fanatieke padelspelers, moesten minimaal 1x in de maand een nieuw padelracket aanschaffen vanwege barsten en breuken in het racketblad. Zij hebben daarom padelrackets ontwikkeld die gemaakt zijn van kurk. Kurk staat bekend om het opvangen van veel trillingen en is daarnaast erg duurzaam.

Ook Adidas maakt sinds 2020 bewuste keuzes bij het ontwikkelen en verkopen van padelproducten. Zo heeft Adidas een speciale padellijn ontwikkeld die gericht is op het milieu. Ideaal voor de milieubewuste speler dus! Ook worden de fabrieken van Adidas continu gecontroleerd om zo uitstoot tijdens de productie te verminderen.

#Adidasgreenpadel

De Adidas Green Padel is een hashtag en een beweging. Adidas heeft een padellijn ontwikkeld, bestaande uit duurzame producten. Dit zijn dus padelrackets en tassen die op een milieubewuste manier gemaakt zijn. Adidas beschrijft hun visie als volgt:

The most important game of our lives is not played on a court. We actually play it outside, in our day to day lives. It is the fight against climate change’

Bij aankoop van een Adidas Green Padel product gaat Adidas 3 m2 bebossen in Palencia in Spanje. De producten die hiervoor in aanmerking komen hebben en groen label op het product.

Adidas Padel Green racket

Het Adidas Padel Green racket is ontwikkeld met een oog op het milieu. Zo bevat het padelracket geen verontreinigde producten als PVC en verfstoffen. De materialen uit de Adidas Padel Green bevat 100% recyclebaar materiaal. Zo bevat het racketblad een speciaal glasvezel materiaal dat recyclebaar is. Ook de bestickering en het design bestaat uit recyclebaar materiaal. Naast het milieubewuste padelracket heeft Adidas ook twee andere padelrackets met het Green Padel label. Ook bij de aankoop van deze padelrackets wordt er 3m2 aan bomen geplant in het Adidas Padel Forest.

Adidas Padel Forest

Green Padel label

Bij de aankoop van een padelracket met het volgende logo, wordt er 3 m2 aan bomen geplant in het Adidas Padel Forest. Dit bos is gelegen in Calahorra de Boedo, Palencia. Spain en wordt bijgehouden in samenwerking met Reforestum.com. Dit bedrijf en initiatief biedt bedrijven de mogelijkheid om een eigen bos te ontwikkelen. Adidas en Reforestum hebben het doel om jaarlijks meer dan 600 m2 te bebossen.

Wil je meer te weten komen over Green Padel van Adidas? Bekijk dan hun website met meer informatie: Green padel initiatief. Ben je benieuwd naar de wijze waarop de padelrackets van Adidas worden gemaakt? Bekijk dan eens de volgende link: Green Padel catalogus

Bekijk alle Adidas padelrackets hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Wat goed dat jullie Cork Padel erkennen als een duurzame producent van padelrackets! Dank voor het artikel.

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!