Dit zijn de beste padelrackets voor vrouwen!

De beste padelrackets voor vrouwen

Gelukkig wordt er ook aan de vrouwen gedacht! Er zijn talloze vrouwenrackets op de markt, maar welk padelracket is nou geschikt voor jou? In dit bericht lichten we de 6 beste padelrackets voor vrouwen uit. Hierin zijn ook de padelrackets uit 2021 meegenomen. Wees gerust! Dit zullen niet alleen maar roze padelrackets zijn. Ook mannen rackets zijn erg geschikt voor een padelspeelster.

Wat is het verschil tussen een mannen en vrouwen racket?

De meeste padelrackets voor vrouwen zijn een stuk lichter in vergelijking met de padelrackets voor mannen. Over het algemeen hebben vrouwen minder spierkracht waardoor een zwaarder racket moeilijker te bespelen is. Daarnaast kunnen zwaardere padelrackets eerder een blessure veroorzaken. Zo zijn er verschillende padelrackets die een tennisarm blessure kunnen verminderen of voorkomen. In de meeste gevallen is dit ook het enige verschil tussen een mannen en vrouwen racket. De materialen in het racket blijven nagenoeg hetzelfde, alleen het gewicht en het design veranderd dus. De beste padelrackets voor vrouwen zijn padelrackets die tussen de 340 en 370 gram wegen.

Beginner

Als beginner is het belangrijk om met een licht padelracket te gaan spelen. Heb je geen tennisachtergrond dan zullen je armspieren waarschijnlijk nog niet goed getraind zijn. Een zwaarder racket in combinatie met de trillingen in het blad zullen dan eerder een blessure kunnen veroorzaken. Daarnaast speelt een lichter padelracket ook fijner! Ook is het belangrijk om op zoek te gaan naar padelrackets met een ronde vorm.

De Nox Silhoutte 6

Dit is het gloednieuwe padelracket van Nox! De Nox Silhoutte 6 weegt tussen de 350 en 365 gram en valt daarmee onder de lichtgewicht rackets. Ideaal voor de beginnende padelspeelster! Het padelracket bevat een oversized sweetspot waardoor je de bal in 99% van de gevallen zuiver kunt raken. Ook heeft dit padelracket een langere grip. Dit is ideaal voor de beginner die graag een dubbelhandige backhand slaat!

Head Flash

De Head Flash Woman is een beginnersracket met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het padelracket is geschikt voor de beginnende speler die graag agressief/aanvallend speelt. De ingebouwde protector zorgt voor extra goede bescherming van het frame. Dit racket is vooral interessant voor de speelster die start met padel en niet te veel geld kwijt wil zijn voor de aanschaf van een padelracket.

Head Graphene 360 Zephyr UL

Ben je als beginner op zoek naar een padelracket waar je lang mee door kunt spelen? Dan is de Head Graphene Zephyr UL uitermate geschikt voor jou! Dit Unisex model heeft een stoere look en weegt maar 340 gram. Hierdoor ben je extra wendbaar op de baan en zijn kansen op blessures kleiner. Dit komt voornamelijk door het lichte gewicht. Hierdoor belast je de spieren in je arm minder.

Gevorderden

Ook voor de gevorderde speler blijft een licht padelracket uitermate geschikt! Echter lever je wel in op ‘power’ bij de keuze van een lichtgewicht racket. We bevelen daarom vrouwelijke padelrackets aan die rond de 365 gram wegen.

Nox MJ10 & Nox MP10

De Sánchez Alayeto zusjes spelen alle World Padel Tour toernooien samen. Zij staan beiden onder contract bij Nox en spelen met een Nox Luxury serie racket. de Nox MJ10 Luxury is het allround padelracket voor de speler die zowel zachte als harde balen slaat. Het 3d oppervlak zorgt voor extra topspin, sidespin of slice aan de bal. Dit is ideaal voor een bandje, Vibora of kicksmash.

De Nox MP10 Luxury is een verdedigen padelracket met een ronde vorm. Dit racket is lichter dan de MJ10 en weegt maar 350 gram. Ben je een verdedigend ingestelde speler dan is dit padelracket geschikt voor jou! Dankzij het 3k carbon heb je een zeer sterk racket die bekend staat om zijn duurzaamheid.

Head Graphene 360+ Alpha Motion

De Head Graphene 360+ Alpha Motion is uitermate geschikt voor de gevorderde padelspeelster. Dit Head racket is een Unisex racket, zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Het padelracket staat bekend om zijn extreme beheersbaarheid. Het powerfoam in de kern zorgt voor veel potentie in je aanvallende spel.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!