Hier moet je opletten bij de aankoop van je eerste padelracket!

Aankoopadvies bij je eerste padelracket!

Ben je op zoek naar je eerste padelracket nu je net gestart bent met padel? Wij leggen je in dit bericht uit waar je op moet letten bij de aankoop van je eerste padelracket! De vorm, het gewicht en de kern zijn de belangrijke elementen van een padelracket. Wij geven je de aankooptips zodat jij de beste keuze kunt maken voor de aankoop van je eerste ‘plank’ !

Aanbevolen beginnersrackets:

De vorm van het racket

Voor een beginner raden wij altijd een padelracket aan met een ronde vorm. Een rond padelracket heeft een goede gewichtsverdeling over het gehele racket. Hierdoor is het racket ook perfect uitgebalanceerd. De sweetspot van het racket is daarom extra groot.

De sweetspot is het gebied in het racket waarin je de bal zuiver kunt raken. Hoe groter de sweetspot is, hoe beter jij de ballen terug kunt spelen. Mocht je de bal dan een keer niet in het hart van het racket raken dan is dat niet erg. Je zult de bal dan alsnog zuiver raken.

Wil je meer weten over de vorm van een padelracket? Wij hebben er een blog over geschreven! Lees nu verder…

Gewicht

Het gewicht van een padelracket speelt een grote rol. Een zwaarder racket is meer geschikt voor de aanvallende speler, omdat je gemakkelijk snelheid genereert. Het nadeel van een zwaar padelracket is dat je minder wendbaar bent. Een zwaarder padelracket is dus moeilijker om mee te spelen.

Als eerste padelracket kun je dus beter een racket van rond de 360/365 gram te kiezen. Neem hierbij wel in gedachte dat het gewicht hoger of lager kan uitvallen. Padelrackets worden namelijk voor een groot deel handgemaakt. Hierdoor schommelt het gewicht van een racket. Een lichter padelracket is meer wendbaar. Daarnaast is een lichtere ‘plank’ ook minder belastend voor je arm. Bij padel gebruik je namelijk armspieren die je normaal gesproken niet vaak gebruikt. Hierdoor zul je dus je spieren gaan belasten. Bij een zwaarder padelracket belast je de spieren nog meer. Dit kan uiteindelijk leiden tot blessures. Een lichter racket is minder belastend voor je armspieren.

Kern

De kern van een padelracket bestaat uit foam. Er zijn veel verschillende types foam. Om verwarring te voorkomen, spreken we in dit bericht over hard en zacht foam.

Een kern met zacht foam is ideaal voor de beginnende padelspeler. Zacht foam helpt de speler om meer snelheid aan de bal te geven. De bal schiet namelijk verder in het racketblad waardoor de veerkracht/elasticiteit groter is. De bal schiet dus met meer vaart uit het racket. Zonder veel moeite kun je de bal dus snelheid meegeven. Een ander voordeel van een zachte kern is de opvang van trillingen. Zoals al eerder beschreven wil je als beginner een zo comfortabel mogelijk padelracket. Zacht foam absorbeert trillingen in het racket beter waardoor de kans op blessures wordt verkleind.

Veel gevorderde padelspelers hebben een voorkeur voor een kern met hard foam. Zij kunnen ook met een harde kern snelheid genereren aan de bal. De bal schiet van het racket af waardoor je sneller kunt reageren in het spel.

De beste keuze volgens ons

Hieronder hebben we 2 padelrackets uitgewerkt die ideaal zijn als beginnersracket voor padel!

Bramos Athena
Bramos Athena
Bramos Athena

De Bramos Athena is een allround racket die is ontwikkeld door de Nederlandse nummer 1, Bram Meijer. Dit beginnersracket heeft naast zijn lichte gewicht en grote sweetspot ook nog eens heel stoer design. Daarnaast wordt bij het racket een gratis tas, grip en protector meegeleverd. Hierdoor kun je als beginner bij aankoop van de Bramos Athena direct starten! En dat voor maar €84,95

Nox X One C.6
Nox X One C.6
Nox X One C.6

De Nox X one C.6 is ook een heel goed beginnersracket! Nox is een Spaans padelmerk. Ook in Nederland wordt er veel gespeeld met Nox rackets. Veel beginners starten met de Nox X one. In 2021 heeft Nox een nieuw model uitgebracht, gebaseerd op de 2019 versie. Dit racket is erg sterk, en gaat dus lang mee. Daarnaast is deze ‘plank’ gemakkelijk te gebruiken!

Heb jij niet het racket gevonden waar je naar zocht? Wij zijn bereikbaar via onze Livechat! We helpen je graag via de chat of mail bij het vinden van jouw ideale padelracket!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte van speciale aanbiedingen, kortingscodes en nieuwe padelrackets!

Deel dit bericht met je padelvrienden!

Dit bericht heeft 3 reacties.

Geef een antwoord

×
×

Winkelmand

Blijf of de hoogte van de beste aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke padelberichten, exclusieve kortingscodes en meer…

Ontvang het laatste padelnieuws!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen!